Tvaroh - dědictví po babičkách

05.03.2012 15:04

Je favoritem řady výživových poradců, a to právem. Tento mléčný výrobek vzniklý srážením mléka Vás zásobí aminokyselinami a bílkovinami, a to při relativně nízké kalorické hodnotě. Tyto proteiny jsou navíc dobře stravitelné, což z tvarohu dělá ideální potravinu pro redukční dietu. Mezi obsaženými vitaminy a minerály exceluje vápník.

Tvaroh najdete v seznamu ingrediencí na obalech hydratačních krémů, často v kombinaci s medem. Bílkovinná složka tvarohu totiž zabraňuje vysušování pleti a přispívá k její regeneraci. Zklidňující maska z tvarohu patří do základního arzenálu kosmetických přípravků podle našich babiček. Ochlazuje spálenou či podrážděnou pleť.

Kapka olivového oleje, citrónové šťávy či vaječný žloudek jsou přísady, s nimiž Vaše pleťová maska bude dokonalá.