Středozemní salát s mořskými plody

05.05.2012 20:01

Ingredience na 1 porci :

100 g hlávkového salátu, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 mladá cibulka, 10 g černých oliv, 100 g krevet, 1 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíčka javorového sirupu, 10 g sezamových semínek

Postup :

Hlávkový salát opereme a natrháme na kousky. Řapíkatý celer a mrkev omyjeme, pokud je to nutné, tak i oloupeme, a nakrájíme na kolečka. Cibulku omyjeme a nasekáme najemno. Mořské plody lehce ogrilujeme na olivovém oleji. Salát smícháme s řapíkatým celerem, mrkví, cibulkou a promícháme. Servírujeme na talíř, navrch dáme krevety a zakapeme dresinkem z octa, oleje, javorového sirupu, soli a pepře. Nakonec salát posypeme sezamovými semínky.