Potraviny pro vaše zdraví

29.04.2012 11:15

česnek - obsahuje sloučeniny síry, které vás chrání před rakovinou žaludku, když si ho dáte dvakrát denně. Je jedno, jestli zasyrova, nebo ve vařeném jídle.

sladké brambory - barva budoucnosti je oranžová. Vyměnte občas obyčejné brambory za sladké, protože jsou nabité beta-karotenem.

meloun - má v sobě lykopen, takže umí zvýšit přorozené SPF pleti a chránit před rakovinou kůže a stárnutí.

celozrnný chléb - je bohatý na vlákninu, která snižuje riziko rakoviny střev o 25 %. Když si dáte 25 g celozrnného pečiva denně, snížíte rakovinu prsa o 40 %!

pstruh - tato ryba je absolutní jednička! Porce ryby třikrát týdně vám sníží riziko rakoviny prsu.

cizrna neboli římský hrách - přejděte na hummus ! Cizrna, z níž se připravuje, obsahuje totiž fytoestrogeny a polyfenoly, které zpomalují stárnutí.

mandarinka - se pyšní látkami, které jsou jedovaté pro rakovinné buňky.