Mrkvová polévka

15.05.2012 18:47

Ingredience : 400 g mrkve, 1 malá cibulka, 300 ml netučného masového vývaru, lněné semínko, 1 tmavý toast, sůl, pepř, 1 lžíce zakysané smetany, citronová

                       šťáva na dochucení, 1 lžička olivového oleje

Postup : Cibuli oloupáme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje a cibulku na něm orestujeme dorůžova. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dáme vařit doměkka. Jakmile je mrkev měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a případně dochutíme. Celozrnný toast opečeme nasucho a nakrájíme na kostičky. Pro duchucení přidáme lžíci smetany.

359 kcal/ 1508 kJ