DVD NA POZDNÍ VEČERY

16.05.2012 21:45

Na začátku byla velká šílená láska. Postupem času ale ti dva zjistili, že do konce života spolu nevydrží ani za nic, a nastalo dusno, velké dusno. Film Blue Valentine sice není žádnou odpočinkovou podívanou, ale pokud si ho vyberete, litovat určitě nebudete. Naprosto uvěřitelné herectví Michelle Williams (nominace na Oscara 2010) a Ryana Goslinga, sugestivní retrospektivy do historie jejich vztahu a konečná úleva, že váš život není ten úplně nejhorší, budiž dostatečnou pozvánkou.

Tom Ford si potřeboval načas oddechnout od návrhářství a zrežíroval adaptaci slavné gay novely Single Man, kterou v roce 2009 uchvátil nejdříve festival v Benátkách, a poté kina po celém světě. Jestli jste tento výsostně elegantní film o muži neschopném vyrovnat se se smrtí svého milého ještě neviděli, je nejvyšší čas. Excelují v něm Colin Firth a Julianne Moore a celé je to stylové jako Fordovy modely.

Emocionálnímu vypětí je nutno na závěr odlehčit. K tomu doporučuji romantickou vyprávěnku Šťastný Nový rok aneb mozaiku různých způsobů trávení posledního dne roku v New Yorku. Uvědomuji si, že to celé trochu lepí a zavání kýčem těžkého kalibru, ale tolik hvězd pohromadě někde jen tak neuvidíte. Hrají: Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Halle Berry, Zac Effron, Jessica Biel a mnoho, mnoho dalších. Dokonce i Jon Bon Jovi! Au.